divendres, 27 de maig del 2011

Jane Goodall a les conferències TED

Fa 51 anys, una jove de 26 anys pràcticament sense estudis universitaris però amb una gran passió pels animals, s'endinsava per primer cop a la selva de Gombe, a Tanzània. Allà va passar una gran part de la seva vida, estudiant uns dels animals en aquells moments més misteriosos, els ximpanzès.
Es tractava de Jane Goodall, una anglesa nascuda a Londres, que va ser pionera en l'estudi d'aquests animals en llibertat i ha acabat sent-ne en una de les seves principals estudioses.

Els qui coneixeu els videos de Symphony of Science l'haureu vista en el titolat "The Unbroken Thread", on ens parla de la cada cop més difosa frontera entre els humans i la resta dels animals.
He pensat que seria una bona idea recomanar-vos la conferència completa; comença parlant dels ximpanzès i acaba mirant de concienciar l'audiència sobre la importància que té cadascú a l'hora de cuidar el medi ambient.
Alguns enllaços sobre la Jane Goodall que us poden donar més informació sobre ella o la seva feina són:

- L'Institut Jane Goodall a Espanya, dedicat a la concienciació sobre la conservació de la Natura.
- Roots & Shoots, la seva fundació que busca crear conciència mediambiental en els joves.
- Una notícia recent d'una estada que va fer a Madrid, on expressa les seves idees.

I parlant de dones que es dediquen a la Ciència, encara que sigui al biaix, afageixo un enllaç als enllaços interessants que em va passar en un comentari l'Eva (a la que no sé si tins el gust de conèixer, tot i que tinc les meves sospites); es tracta de petits còmics amb reflexions sobre la ciència i la vida universitària.
Aquí en teniu una mostra:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada