divendres, 25 de març del 2011

Benvinguts

Aquesta és la primera entrada d'aquest nou bloc de ciències.
De moment, és només una salutació, una raó, unes explicacions i un propòsit.
La salutació ja està feta: Benvinguts.
La raó és posar d'alguna manera al dia el que fins ara era un sistema de proporcionar notícies de l'àmbit científic als alumnes i professors de l'escola Proa. Fent-ho d'aquesta manera espero que sigui més àgil, més obert, proporcioni més facilitat per al debat i faciliti el contacte d'una forma més agraïda.
Les explicacions són diverses: La primera és el títol. És una expressió de Richard Feynman, premi Nobel de Física l'any 1965 i participant involuntari (bàsicament perquè ja és mort) dels vídeos de Symphony of Science que alguns ja coneixeu. Penso que expressa amb gràcia la fascinació que per a alguns comporta el coneixement de l'Univers en el que vivim (tan lluny, a vegades, de la nostra lògica quotidiana).
La segona és que és el primer blog que faig i, per tant, podeu esperar-ne tot tipus d'errades i embolics. Tota crítica constructiva serà ben rebuda.
La tercera és que no tractarà només de notícies; també hi haurà opinió. I per altra banda, voldria que fos més que personal. Qualsevol col·laboració en aquest sentit serà ben rebuda: enllaços, imatges, notícies que vulgueu que es comentin o s'expliquin, etc., etc.
El propòsit: Fer una entrada a la setmana. Aquesta és la part més difícil. El vostre suport és molt important.


Esperant que us agradi, fins la propera.

2 comentaris:

  1. Hola, només dir que em sembla una iniciativa prou interessant, espero que tingui certa continüitat (i èxit), que en un blog és força difícil.
    P.D.Com a suggerencia; podries comentar alguna cosa sobre els fractals o sobre aquella xerrada de ciència sobre Star Trek!

    ResponElimina
  2. Realment la ciència avui sens escapa de les mans, hi ha moltisimes coses que no sabem i que es coneixen de la realitat, i per tant, tots els cientifics que estiguin participant en aquesta revolució actual de la ciència, són els savis que es recordaràn al dia de demà.A part, existeix una altra manera de mirar les coses, imaginant i simplement creant, seguin en tot moment la nostra ment, amb la seva lògica, crativitat i capacitat d'abstracció.
    Ara veiem la filosofia dels clàssics (200 anys enrere)i ens semblen una societat molt atraçada, conclusions molt errònies i poc semblants a les que existeixen avui en dia,i la pregunta és: d'aqui 1.500 anys, que es pensarà d'avui en dia? retrocedirem? avançarem?
    És necessari saber de les notícies científiques d'avui en dia, intentar entendreles, perquè sinó, oblidarem quina és la nostra filosofia.

    ResponElimina