dissabte, 14 de gener del 2012

Blogs i més blogs

Les vacances i tenir per fi ADSL a casa, m'han servir per descobrir que a la xarxa una bona colla de blogs sobre ciència; molts cops els que els fan són professors o estudiants de ciències, però no són blogs relacionats amb la seva feina o carrera sinó de divulgació científica.
Se'n troben molts i molt actius en castellà, a més molt relacionats entre ells; en català, com és lògic, no n'hi tants, però alguns valen molt la pena.


La llista seria llarga però en destacaria els següents:

En castellà:


- El tamiz, que ja vaig anomenar en una entrada anterior. El seu lema és "Antes simplista que incomprensible" i això ja ho diu tot. Dedicat especialment a la Física, també té sèries d'articles dedicats a l'Astronomia (té en marxa una sèrie sobre el Sistema Solar espectacular), curiositats de la Ciència, invents quotidians, ... Molt recomanable.

- Ciencia Kanija, és un blog de notícies que toca tot tipus de temes, centrant-se en l'Astronomia i la Física; amb més d'una entrada diària, parteix sempre de fonts fiables. Molt dinàmic.

- MalaCiencia, es dedica a posar en evidència les errades científiques en els mitjans de comunicació, especialment a les sèries de la tele. Molt distret, encara que a l'autor se li veu que li van més les ciències "dures" i la tecnologia.

- El ojo de Darwin, que, com indica el seu nom, tracta temes bàsicament de Biologia. Bastant recent, encara no té moltes entrades.

- Hablando de ciencia, que és més que un blog i que és un projecte de divulgació en el que participen moltes persones de diferents camps i que han editat un documental sobre la història dels usos de la ciència prou professional (per estar fet per aficionats): Del mito a la razón:




En català:

- iCIENTIFICats, amb poques entrades però molt treballades; m'ha fet molta gràcia trobar-m'hi el llegendari minidocumental Potències de 10, que tant em va fascinar quan era un xavalet.

- Els blogs del diari Ara, del qual destacaria l'anomenat Centpeus (que incorporo als enllaços interessants), molt actiu i que tracta temes biològics, escrit per Daniel Closa, del que vaig gaudir-ne el llibre 100 mites de la Ciència.

- Bon dia ciència, que tracta els temes mèdics, normalment aprofitant l'actualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada