dilluns, 11 d’abril del 2011

Visita del Dr. Clotet

Dimarts passat vam tenir l'honor i el plaer de comptar a l'escola amb la presència del Doctor Bonaventura Clotet, director de l'Irsicaixa, Institut de Recerca de la SIDA, i codirector, juntament amb el Doctor Josep Maria Gatell, de l'Hivacat, projecte d'investigació per a la recerca d'una vacuna per prevenir la SIDA. 
El doctor Clotet ens va regalar amb tres sessions, una amb els alumnes de primer de Batxillerat (en el marc de l'assignatura de Ciències per al Món Contemporani), una altra amb els alumnes de Biologia, tant de primer com de segon, i una altra, fora de programa, amb els alumnes de Biologia de segon.




Les xerrades van donar molt de si, incloent formes de contagi, dificultats dels tractaments i de l'obtenció de la vacuna, alguns casos concrets de pacients, el plaer i la necessitat d'investigar,... Els alumnes van valorar molt positivament el to col·loquial i proper del Doctor Clotet.
Queda per concretar una possible visita al seu laboratori a finals de curs.
Per part meva, penso que ha estat molt positiu que un investigador de primera línia del nostre país hagi visitat la nostra escola. Espero poder repetir aquesta experiència o una de semblant en propers cursos. 

1 comentari:

  1. Certament va ser una experiència força enriquidora, crec que va ser el primer cop que vaig prestar atenció a una xerrada sobre el VIH. I a veure com queda el tema de visitar el seu laboratori, m'agradaria veure la tecnologia d'un laboratori de medicina (a qui no?).

    ResponElimina