dissabte, 6 d’octubre del 2012

Sexe, veritats i vídeos de TED

Feia temps que no em passava per les conferències TED; recordant-ne algunes i trobant-ne de noves, he muntat un collage que em sembla prou interessant. Per cert, dues d'elles subtitulades al català.

La primera és de Mary Roach, psicòloga i autora de diversos llibres de divulgació sobre temes científics més o menys curiosos. En aquesta conferència, amb molta conya, ens explica algunes coses que, potser, no sabem sobre l'orgasme:




La segona és de Helen Fisher, antropòloga i estudiosa de les relacions de parella, també a nivell bioquímic, ens explica els perquès de l'enamorament i l'amor romàntic; també defensa l'existència de dos cervells diferents segons el sexe, encara que complementaris:


La tercera és d'un altre tipus de sexe, el de les plantes; la presenta el documentalista Louie Schwartzberg. És un tràiler d'un documental sobre aquest fenomen tan important per a bona part de la vida a la Terra; no us perdeu el seu web, on hi ha altres tràilers d'allò més bonics:


Tampoc us perdeu aquesta perla, més mística que científica, anomenada Gratitude (millor sense subtítols, que fan coses rares; s'entén prou bé):



A l'última, la parella formada per Rufus Griscom i Alisa Volkman, que ens expliquen algunes coses que no es solen dir del fet de ser pares. Van crear el web Babble per a mares i pares que van vendre l'any passat a Disney per 40 milions de dòlars; Déu-n'hi do!:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada